Kurus dan slim dalam masa 3 bulan tanpa guna produk

Program Cabaran Stailoo akan ajar anda cara kurus dan slim secara bersistem, step-by-step.

 

Saya nak kurus.

Tapi saya tak tahu nak buat macam mana.

Sebelum ni saya dah cuba bermacam cara.

Saya cuba diet atkins. Tak tahan. Tak boleh nak follow.
Saya beli produk kurus. Rasa pening2. Takut side effect.

Saya berzumba setiap hari. Tak sempat. Letih. Malas.

Hmmm…

Semangat nak kurus ni datang dan pergi

Bila tengok orang lain boleh melawa pakai baju cantik2.. Teringin jugak nak cuba.

Bila sembahyang rasa sakit lutut dan payah nak beribadat.. Teringin jugak nak sihat.

Bila keluar jumpa kawan2 lama atau jumpa dengan orang ramai.. Teringin jugak nak lebih yakin dengan penampilan diri.

Kan best kalau saya pun boleh kurus dan slim :’(

Kali ni saya nekad.

Saya nak kurus!

Ye betul, saya nak sangat sangat kurus!!

So saya pun google:

Program kurus online.

… Saya terjumpa CABARAN STAILOO.

“KURUS DAN SLIM DALAM MASA 3 BULAN TANPA MENGGUNAKAN SEBARANG PRODUK”

Wah menarik.

Betul ke boleh kurus??

Saya dengan penuh semangat baca pasal program kurus dan slim cabaran stailoo ni.

Setiap ayat saya baca.

Langsung tak skip.

Paling menarik perhatian saya:

Kurus tanpa produk!

Sebab sebelum ni bermacam produk dah saya cuba.

Saya akan semangat masa awal2 beli je.

Lepas cuba seminggu dua - tapi takde hasil - pastu saya stop.

Beli produk/ubat kurus mahal2.. Tapi tak pernah habis.

Kali ni saya dah tak sanggup.

Saya dah tak sanggup nak perabis duit saya beli produk yang belum tentu menjadi.

Dan saya pun dah tak sanggup nak pertaruhkan kesihatan saya pada produk kurus tu.

Saya tak nak dah “suap” tubuh badan saya dengan bahan kimia (walaupun tertulis lulus KKM) yang datang daripada produk kurus tersebut.

Saya nak kurus dan slim cara sihat. Selamat. TANPA PRODUK.

Saya nak belajar cara kurus yang bersistem. Step-by-step.

Jadi saya pun join CABARAN STAILOO.

.

.

.

WAHHHHHHH!! BETUL LA. CABARAN STAILOO NI MEMANG BETUL2 MENJADI!!!!!!!

Kalau anda nak kurus dan slim tanpa menggunakan sebarang produk kurus, saya tersangat sangat rekemen anda join CABARAN STAILOO ni.

Teknik mudah dan berkesan untuk kurus dan KEKAL kurus

Dalam CABARAN STAILOO anda akan diajar teknik habit.

Anda perlu buat satu per satu tips kurus, amal selama 2 minggu, dan jadikan habit.

Fokus hanya satu habit sahaja dalam satu masa. Benda lain anda boleh buat macam biasa.

Contoh:

Habit 1 perubahan positif.

Coach akan bagi anda 1001 tips kuruskan badan yang super duper efektif.

Anda hanya perlu pilih satu sahaja. Amalkan. Buat dan praktis.

Katakan anda pilih untuk minum 2 gelas air 20 minit sebelum makan.

Setiap hari anda hanya perlu fikir untuk capai minum 2 gelas air tu je. Benda lain mcm makanan manis, mcd, kfc dll.. Anda boleh lagi kalau nak makan.

Coach ajar: buat satu per satu perubahan dalam satu masa.

Dengan teknik habit ni jugak anda akan lebih mudah nak konsisten.

Sebab tu saya tengok hampir kesemua peserta yang join program ni bukan shj kurus dan slim, tapi diorang KEKAL kurus dan slim.

Yup, kekal.

Bukan turun berat, pastu naik balik.

Tak.

Turun berat dan sentiasa maintain.

Sebab tips2 kurus yang coach ajar tu dah jadi sebahagian daripada hidup anda. Anda akan buat secara automatik tanpa anda sedar.

.

Serius memang best dan enjoy CABARAN STAILOO ni.

.

.

Macam saya ni sibuk bekerja.. Nak uruskan anak sekolah lagi.. Menyusu anak lagi (kebetulan masa join tu saya baru beranak anak yang ketiga. hehe).

… Saya tetap boleh follow CABARAN STAILOO ni.

Sebab apa? Sebab program ni bersistem. Step-by-step.

.

.

Kalau join dapat apa?

Ni apa yang anda akan dapat bila join CABARAN STAILOO:

Tips dan teknik super duper efektif untuk kurus dan slim

Habit 1

Perubahan positif

1001 tips kuruskan badan

The power of less

Senarai semak habit

Ilmu vs amal

Hari ini lebih baik daripada semalam

Tiada lagi masalah berat payah nak turun

[PENTING] 3 langkah kuruskan badan

Cara betul untuk tetapkan target

Nak kurus kena buat sampai jadi

 

Habit 2

Makan secara perlahan

3 kebaikan makan secara perlahan

Strategi #1 untuk fix broken diet

3 hari rekod pemakanan

Beza cara pemakanan

Mana hak saya

Strategi #2 untuk fix broken diet

Tak boleh nak kawal selera makan

Strategi #3 untuk fix broken diet

Tupperware

 

Habit 3

Berhenti makan pada 80% sebelum kenyang

3 tips berhenti makan sebelum kenyang

Sedikit lapar

Anda sudah bersedia

Ubahsuai dapur anda

Social support yang positif

 

Habit 4

10-minit senaman

12 senaman HICT: usaha SEDIKIT kesan MAKSIMUM

30-minit senaman kardio

Senaman resistance untuk bakar lemak 5x lebih cepat

Kualiti vs kuantiti

Group positif: whatsapp support group

 

Habit 5

Makan protein setiap kali waktu makan

16 makanan tinggi kandungan protein

Protein supershakes

10 kebaikan protein

14 cara tingkatkan pengambilan protein

101 resipi protein (sihat dan mudah)

 

Habit 6

Makan sayur/buah setiap kali waktu makan

Lebih baik dan lebih mencabar: colorful eating

101 senarai sayur/buah untuk kurus

4 cara menarik untuk makan sayur/buah

Tak suka makan sayur? cuba alternatif ini..

Konsisten

 

Habit 7

Makan kualiti-karbo setiap kali waktu makan

5 kategori kualiti-karbo untuk anda yang nak kurus

Diet cabaran stailoo boleh makan nasi

Yeay! Tahniah

 

Habit 8

Makan lemak sihat setiap kali waktu makan

Cara makan 5x sehari

Lemak tepu vs lemak tak tepu

Lemak sihat omega-3

Anda kini lebih bertenaga

Makanan sunnah

 

Setiap habit ini sangat berkesan untuk anda yang nak kurus dan slim (terbukti dengan testimoni peserta CABARAN STAILOO yang disokong melalui kajian sains - jurnal, research paper dll).

Anda akan diberikan penerangan yang lebih detail teknik habit ini melalui applikasi CABARAN STAILOO (android/iOS).

Reminder setiap hari. Motivasi setiap hari. Positif setiap hari

Setiap hari juga anda akan terima emel sebagai “reminder” supaya anda tidak terlupa untuk buat dan praktis habit mengikut kemampuan / masa anda.

Anda akan dapat rasakan “kehadiran” coach yang tak putus2 memberi sokongan dan semangat pada anda.

.

.

Menu pemakanan sihat dan video senaman kempiskan perut / kecilkan peha, lengan & pinggul

Anda tak perlu risau nak kena makan apa atau nak buat senaman apa.

Semua dah diberi dari A-Z.

Dalam cabaran stailoo anda tidak akan diberikan boring meal plan atau insane workout plan

… Tapi anda akan diberi ‘panduan’ apa perlu makan dan senaman apa yang efektif.

Anda boleh pilih yang mana pemakanan atau senaman yang anda MAMPU dan ENJOY untuk anda buat.

Itu lebih penting.

Sebab benda yang anda enjoy nak buat, anda AKAN buat tanpa perlu dipaksa.

Whatsapp support group

Semua orang tahu tips untuk kurus.

Minum banyak air (tapi berapa banyak?)
Makan sayur dengan cukup (sayur apa nak makan?)

Bersenam 3x seminggu (kenapa 3x??)

Kami tahu anda pasti ada banyak persoalan yang tak terjawab.

Lebih teruk, dijawab dengan salah.

Ramai orang kata: diet tak boleh makan nasi. Kurang tepat.

Fakta: diet boleh makan nasi tapi jaga kuantiti. Hint: guna teknik Kitaran Karbo. Hari bersenam makan 1-2 gengam nasi, hari tak bersenam 0-½ gengam nasi.

Bila anda join program CABARAN STAILOO, anda boleh tanya direct pada coach dalam whatsapp support group.

Anda tak pasti makanan tu boleh makan ke tak, sila tanya pada coach anda.

Anda pelik kenapa berat statik tak turun2, sila tanya pada coach anda.

Whatsapp support group ni anda akan saling bagi support, share progress n kalau nak bergosip pun boleh :p

.

 

ff-top-arrow

Anda nak kurus dan slim dalam masa 3 bulan tanpa guna produk?

 

Join Cabaran Stailoo sekarang dengan klik link di bawah:

Mencabar Diri

 

Kisah Mira berjaya turun berat dari 78kg ke 54kg tanpa produk kurus

Dulu saya gemok. 78kg.

Tapi sekarang ni alhamdulillah 54kg… saya berjaya turun 24kg dengan cara kurus yang betul dan sihat.

Syukur sangat2.

Perasaan dah kurus ni.. ya Allah bestnya.

Saya dah boleh pakai baju yang saya nak. Saya jadi lebih konfiden. Nak beribadah pun lebih mudah. Sekarang ni saya senyum je memanjang. Saya jadi lebih positif =)

Memang best sangat bila dah kurus.

Jadi hari ni saya nak kongsi sikit pengalaman saya dan dedahkan ‘rahsia’ macam mana saya boleh kurus.

Saya selalu diejek.

Jangan tipu la kalau orang tu kata dia tak kesah kalau gemok.

Sebab saya dah pernah rasa dulu. Saya pun cakap saya tak kesah gemok. Padahal saya tipu diri saya sendiri. Saya nak sedapkan hati saya jer.

Pernah dulu masa kat PLKN berat saya 78kg. Budak lelaki yang nakal2 panggil saya gemok pendek. Masa tu perasaan saya sedih sangat. Hati saya selalu terdetik “gemok sangat ke aku ni. Ahh biala”.

Dan pernah satu hari tu ada baju siapa tah saiz xxxl tercicir. Cikgu tanya tu baju siapa. Budak2 laki cakap saya yang punya. Dah la diorang ramai. Malu sangat.

Tapi orang gemok macam saya pandai sorok. Buat tak tahu je. Nampak happy. Tapi sebenar hati saya terluka. Yela saya pun ada maruah. Jangan la buat saya macam tu kan.

Ada satu lagi cerita..

Masa tu saya tahun kedua di universiti. Saya tengah duduk2 di lobi sambil tunggu lecturer masuk kelas. Ada sorang laki ni dia gocang2 air tin coke pastu terus buka air tin tu belakang saya. Apa lagi terpancut keluar la habis kena baju saya. Dia terus jerit “GEMOK PENDEK!!!!”.

Hati saya masa tu Allah sahaja yang tahu.

Sebab saya tak pernah kacau hidup dia. Saya tak pernah mintak duit dia. Saya dengar orang sekeliling masa tu berkata sinis pada saya.. “Muda2 lagi dah gemok. Tak pandai melawa”. Saya simpan semua kata-kata tu dalam hati. Saya pendam. Menitis air mata saya.

Saya nak berubah.

Sejak daripada pengalaman ngeri tu saya tekad. Saya nak berubah.

Balik je rumah saya mandi, bersihkan badan.. tenangkan fikiran. Pastu saya bukak laptop. Saya google..

“Cara kuruskan badan”
“Tips kuruskan badan”
“Kurus dengan sihat”

 

Bermula daripada hari tu saya mula jatuh cinta dengan dunia fitness dan kesihatan. Saya banyak membaca tips dan teknik kurus. Saya baca artikel, tengok video.. Semua berkaitan macam mana nak kurus.

Tapi!

Malangnya saya hanya sekadar membaca.

Apa yang saya tak tahu. Semua saya tahu. Atkins, low fat, HICT, Tabata, kurangkan gula, minum air kosong, tak lebih segenggam nasi bla bla bla. Semua dalam kepala saya.

Hari ni saya cuba diet. Esok lusa saya still lagi diet. Masuk seminggu perghhh.. Bayangkan sebelum ni semua benda saya makan. Milo ais, makanan manis, peha ayam. Pastu tiba2 nak diet. Memang azab la.

Last2 lupa pulak saya tengah diet. Saya makan je apa yang saya nak. Balas dendam. Cheat day la kononnye.

Pastu saya akan menyesal and start balik diet. Huhu.

Program kuruskan badan secara online

Perkara ni berlarutan sampai la satu hari tu.

Tengah syok main internet saya terjumpa satu blog - CABARAN STAILOO: PROGRAM KURUSKAN BADAN SECARA ONLINE. Saya macam tak percaya. Macam mana boleh kurus dengan online.

Tak perlu diet dan berlapar.
Tak perlu kuat bersenam.
Tak perlu beli produk.

 

Saya tak boleh tidur malam tu duk mikir pasal program kurus ni.

Esok bangun jer tido terus saya join CABARAN STAILOO ni.

Wow lepas saya join program ni baru saya faham.

Macam ni rupanya cara betul nak kurus..

Yup kita boleh baca 1001 tips kuruskan badan. Tapi boleh ke kita buat kesemua tips tu??

Dalam CABARAN STAILOO saya diajar untuk buat satu per satu tips tersebut. Amal selama 2 minggu. Jadikan habit. Lepas dah jadi habit tambah lagi tips yang baru. Jadikan habit kedua. Buat dan ulang.

Fuh. Memang berkesan teknik yang di ajar dalam program kurus ni.

Saya di ajar makan ikut portion. Tapi satu per satu. Mula2 fokus pada protein. Pastu sayur. Pastu karbohidrat. Pastu lemak sihat. Yang penting satu per satu sampai jadi habit.

Saya juga diajar teknik makan mengikut saiz badan. Macam saya yang jenis bulat ni, setiap kali makan saya kena pastikan ada:

  • satu saiz tapak tangan protein (ikan, ayam, daging)
  • satu saiz penumbuk sayur (brokoli, bayam, kubis)
  • separuh genggam karbohidrat (no exercise, no carbs)
  • dua ibu jari lemak sihat (almond, cashew, kekacang)

Dengan teknik ni saya jarang rasa lapar. Saya lebih enjoy waktu makan saya dan akan berhenti makan pada 80% sebelum kenyang.

Dan yang paling saya suka teknik hidrasi.

Sepanjang hari saya perlu pastikan cukup kandungan air dalam badan saya.

6 am: bangun jer tido terus saya minum 1 gelas air mineral/suam
8 am: 20 minit sebelum sarapan, 2 gelas air
10 am: teh hijau + 1 gelas air
2 pm: 20 minit sebelum makan tengah hari, 2 gelas air
4 pm: kopi + 1 gelas air
6 pm: 20 minit sebelum makan malam, 2 gelas air
8 pm: 2 jam sebelum tidur, 2 gelas air

 

Fuhhh..

Memang terkencing la dengan teknik hidrasi ni. Kejap2 gi toilet. Tapi takpe la. Badan sihat. Berat pun turun.

Walaupun tak dahaga saya minum jugak. Bukan minum air semata-mata untuk hilangkan dahaga tapi untuk optimumkan fungsi sel, tisu, otot dll.

Daripada gemok 78 kg kepada ideal 54 kg

Dengan amal tiga teknik ni je dalam masa tiga bulan berat badan saya dah mula turun.

Bulan pertama turun 3 kg je (tanpa bersenam). Bulan kedua turun lagi 3 kg. Bulan ketiga turun lagi 3 kg.

Bermakna bulan 1, 2, 3 saya dah turun 9 kg.

Wah excited la saya. Baju pun dah longgar.

Saya belum puas hati lagi. Jadi bulan keempat saya mula bersenam.

Ni jadual senaman saya:

Isnin: rehat
Selasa: rehat
Rabu: rehat
Khamis: rehat
Jumaat: rehat
Sabtu: rehat
Ahad: rehat

 

Hahahahhaha…..

Saya ni jenis malas bersenam. Sebab tu la saya tak pernah tetapkan bila hari perlu bersenam.

Dalam CABARAN STAILOO ni saya tak perlu kuat bersenam tapi perlu bergerak aktif. Jadi saya pilih untuk bergerak aktif.

Kebanyakkan masa saya akan pilih aktiviti yang mengeluarkan peluh. Contoh kemas rumah, naik turun tangga, berjalan kaki ke kelas dsb.

Tapi coach kata kalau nak turun berat lagi CEPAT buat 12 senaman HICT.

So saya cuba je la.

  • Jumping jack (total body)
  • Wall sit (lower body)
  • Push up (upper body)
  • Double crunch (abs & core)
  • Box jump (total body)
  • Squat (lower body)
  • Tricep dip (upper body)
  • Plank (abs & core)
  • High knees (total body)
  • Jump lunge (lower body)
  • Mountain climber (upper body)
  • Side plank (abs & core)

Mula2 terkial-kial jugak la nak buat senaman ni. Tapi nasib baik ada video tutorial. Saya ikut je video tu.

Memang seronok. Peluh keluar mencurah-curah. Lepas siap bersenam badan rasa ringan je sebab 12 senaman HICT ni akan bakar lemak dan kalori walaupun selepas 24 jam habis bersenam.

End result: bulan 4, 5, 6 saya berjaya turun lagi 12 kg berat!!

Pinggang pun jadi lebih ramping. Hehe..

Saya sangat berpuas hati sertai CABARAN STAILOO ni.

Saya buat dan terus buat.

Apa yang saya perasan kalau dulu saya banyak membaca tapi selepas join cabaran ni saya lebih banyak BUAT dan PRAKTIS.

Yang tu perubahan saya paling ketara. Hasilnya berat badan saya turun dengan sangat ketara.

Bulan 7, 8, 9 saya turun lagi 3 kg (tiga bulan ni berat tak turun banyak sebab saya fokus untuk naik sedikit otot. So walaupun saya tidur, lemak tetap dibakar sebab metabolisma dah tinggi).

Selepas saya join program kurus ni, saya dah berjaya capai target berat yang saya nak: 54kg. Alhamdulillah.

bulan-7-8-9

Dulu saya diejek, sekarang saya dipuji.

Saya ingat lagi masa bukak sem baru dulu. Time tu saya dah kurus.

Memang orang terkejut la tengok saya. Yang kelakar lecturer saya ingat saya kena kencing manis. Huhu.

Tahun tu jugak saya konvo diploma. Best dapat pakai baju cantik masa hari keraian kita.

Ingat lagi budak laki yang sembur air tin kat saya tu?

Dia terkejut dan beriya mintak maaf dengan saya. Saya tak cakap apa2. Tapi dalam hati saya dah maafkan.

Kawan2 pun selalu puji saya nampak lebih cantik. Dan ramai yang tanya ‘rahsia’ saya kurus. Saya pun kata join jer CABARAN STAILOO ni nanti akan belajar teknik kurus yang betul.

Hidup saya sekarang lebih sihat dengan pemakanan yang betul. Senaman kadang2 buat tapi banyaknye tak buat. Hehe.. Tapi berat still maintain 54-55 kg.

Saya tanamkan dalam diri saya supaya sentiasa konsisten dengan habit saya dan teknik2 yang saya belajar dalam program kurus online ni.

Happy sangat bila apa yang saya usahakan berhasil. Daripada xxxl sekarang S pun dah muat. Tapi kita patuh syariah sikit kita guna M la. Hehe.

Sekarang saya dah boleh pakai baju cantik2. Fesyen macam mana pun xpa. Janji sesuai dengan saya. Yela kita ni perempuan mesti nak berlawa kann.

Hidup saya sekarang lebih happy, sihat.. dan nak buat apa2 aktiviti pun tak terbatas. Banyak yang dulu saya x boleh buat tapi lepas dah kurus ni macam2 saya cuba.

Alhamdulillah! Syukur pada Allah bagi saya nikmat ni. Memang satu kepuasan bila dah berjaya kurus.

Dengan sistem, tips & teknik efektif, coach.. Kurus akan jadi lebih cepat, mudah dan paling penting berkekalan.

Kalau anda nak kurus dan sihat macam saya, saya sangat rekemen untuk join CABARAN STAILOO ni.

Bukan saya sorang je yang dah berjaya kurus dengan CABARAN STAILOO ni, tapi ada beratus testimoni.

Tak perlu tercari-cari rahsia kurus.
Tak perlu pergi kemana-masa sebab semua secara online.

Tak perlu perabis duit beli produk kurus yang belum tentu jadi.

-- Mira

************

Macam mana nak join CABARAN STAILOO??

CABARAN STAILOO adalah program kuruskan badan secara online (jadi anda tak perlu pergi ke mana2).

Anda akan belajar baaaaaaanyak tips dan teknik kurus yang super efektif:

  • Teknik kitaran karbo dan anda boleh makan nasi sepuas-puasnya dengan syarat …...
  • Teknik makan perlahan untuk anda yang susah nak kawal selera makan
  • Teknik senaman HICT supaya anda boleh senaman sedikit tapi dapat hasil maksimum

Dan banyak lagi.

Setakat ini hampir semua peserta yang mengikuti CABARAN STAILOO berjaya kurus dengan cara yang betul, badan lebih sihat dan nampak lebih cantik.

Join CABARAN STAILOO kalau anda:

Payah nak kawal selera makan.

Anda akan belajar teknik makan secara perlahan untuk kawal nafsu makan dan berhenti makan pada 80% sebelum kenyang.

Banyak kali cuba diet tapi susah nak konsisten.

Anda akan diajar untuk buat satu per satu tips kurus. Amalkan selama dua minggu dan jadikan habit.

Berat macam yoyo. Payah nak turun, senang nak naik.

Anda akan belajar untuk buat lebih baik dan lebih mencabar. Dengan teknik ini tidak akan ada lagi masalah berat statik (plateau).

 Tak tahu nak makan apa.

Anda akan belajar dari mana untuk dapatkan sumber protein, sayur, kualiti-karbo, lemak sihat, vitamin dan mineral yang berkualiti setiap kali waktu makan.

Tak nak bergantung pada produk kurus.

Anda akan belajar cara kuruskan badan yang betul, langkah-demi-langkah, tanpa menggunakan sebarang suplemen / produk.

Sibuk dengan kerja, sibuk menguruskan anak2, sibuk sepanjang masa.

Anda akan belajar tips yang simple tapi super efektif. Orang yang sibuk juga mampu kuruskan badan apabila tahu apa tips kurus yang efektif perlu diamalkan.

Kurang bersemangat untuk kurus. Selalu disindir dengan kata2 kata negatif.

Anda akan belajar untuk cari dan bentukkan social support yang positif. Apabila anda dikelilingi oleh orang-orang positif, anda akan kurus dengan lebih mudah.

Bosan dengan menu makan yang sama.

Anda akan belajar untuk memasak masakan yang sedap dan tinggi khasiat. Anda juga akan diberi 101 resepi sihat dan sedap.

Tak mampu nak follow diet atkins, diet kalori atau segala jenis diet.

Anda akan belajar untuk lupakan mindset diet. Nak kurus bukan 'jangan' makan, sebaliknya 'cukup' makan protein, sayur, karbohidrat dan lemak sihat.

Payah nak beribadat.
Umur semakin meningkat.
Berat naik mendadak selepas bersalin.
Doktor nasihat untuk turunkan berat badan.

 

Tak kira apa jua keadaan anda. Tak kira apa jua masalah anda. Tak kira apa jua gaya hidup anda...

Anda tetap akan berjaya kuruskan badan apabila anda BUAT dan PRAKTIS tips yang diajar di dalam CABARAN STAILOO.

Dengan ilmu yang betul, kurus akan jadi lebih mudah dan cepat.

.

ff-top-arrow

Anda nak kurus dan slim dalam masa 3 bulan tanpa guna produk?

 

Join Cabaran Stailoo sekarang dengan klik link di bawah:

Mencabar Diri

.

.

.

 

.

.

.

.

ff-top-arrow

Anda nak kurus dan slim dalam masa 3 bulan tanpa guna produk?

 

Join Cabaran Stailoo sekarang dengan klik link di bawah:

Mencabar Diri